Categories
уеб дизайн

Видео блог за уеб дизайн From the Couch

From the Couch е онлайн видео шоу, което се води от братята уеб дизайнери Марк и Дейвид Перел. Марк и Дейвид живеят в третия по големина град в ЮАР – Кейптаун и имат малка фирма за уеб дизайн, наречена Obox Design.

From the Couch е забавен и в същото време полезен видео блог, в който те разказват за ежедневиeто си на уеб дизайнери и за проблемите, които решават всеки ден в офиса си.  Темите им винаги са много разнообразни и интересни: от съвети и трикове за CSS, Html и WordPress, до последните тенденции в графичния и уеб дизайн.

Ето какво казват самите Марк и Дейвид за From the Couch:

Основахме нашето малко студио за уеб дизайн през 2003 година и до 2008 само се “възползвахме” от чудесното уеб общество. Следихме една дузина блогове за уеб дизайн и се учихме от най-добрите уеб дизайнери, пишещи в тях. Научихме всичко за професията уеб дизайнер от интернет и няколко години по-късно си казахме, че е време и ние да дадем нещо на това общество и да споделим опита си.

През 2008 стартирахме блог за уеб дизайн, наречен We are not Freelancers. Въпреки че блогът бързо стана популярен, само два месеца по-късно ни хрумна идеята да започнем и онлайн шоу за уеб дизайн и програмиране.

Всичко започна като на шега – само за няколко часа се справихме с уеб дизайна на блога и заснехме пилотния епизод с аматьорската камера на по-малката ни сестра, която вече също е част от екипа на Obox Design. Днес вече разполагаме с професионална видео техника и снимаме по един епизод всеки ден.

Видео блогът ни вече се радва на огромна популярност и дори наскоро бе удостоен с наградата на SA Blog Awards за Най-добър Нов Блог за 2008. Успехът ни се дължи най-вече на факта, че правим нещата спонтанно, без предварителен сценарий, стремим се не само да сме от полза на нашите зрители, но в същото време и да ги забавляваме.

Ето и един избран епизод на тема: “Готови ли сме за уеб дизайн от 1000px?”

www.from-the-couch.com/
[wp:svejo-net]

4 replies on “Видео блог за уеб дизайн From the Couch”

Добре замислена стратегия за печелене на нови клиенти чрез споделяне на безплатна информация под формата на TV SHOW :)

Така е. Наскоро дори споделиха, че получават повече запитвания за нови проекти през сайта на шоуто си, отколкото през фирмения сайт.

Хората винаги се доверяват на това което виждат. Колкото повече виждат, толкова по-добре. Виждат поведение, братята се шегуват, дискутират теми, които ги вълнуват. Това би повлияло на преценката им доста повече отколкото една “about us” страница.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *