За мен

Биографично

Роден съм през 1983г. в град Свищов, завършил съм Езиковата Гимназия в гр.Ловеч. След няколкогодишен престой в Аугсбург (Германия) реших да се завърна в България и да завърша висшето си образование. Към настоящия момент работя като уеб дизайнер на свободна практика.

За сайта

Ivoivanov.net е моето онлайн портфолио и блог. Тук пиша за избрана част от проектите, над които съм работил и блогвам за уеб дизайн и WordPress

Уеб дизайн

Откакто се помня графичният дизайн е неразделна част от ежедневието ми, а с течение на времето у мен се оформи и желанието да се занимавам професионално с уеб дизайн. Да бъда уеб дизайнер на свободна практика е като сбъдната мечта за мен, защото тази професия ми дава възможност да разкрия целия си творчески потенциал и креативност.

Стил и процес на работа

От близо 6 години изработвам уеб сайтове, които са с валиден, семантичен код – изцяло съобразен с уеб стандартите, с добра функционалност и не на последно място с приятна, лесно запомняща се визия. Работя бързо и качествено, като винаги се стремя да спазвам уговорените с клиента срокове. Предпочитам изчистения стил, интуитивната навигация и добре подреденото съдържание. Оптимизирам страниците си за всички масово използвани браузъри.

Професионални умения

Притежавам всички професионални умения, необходими за изграждането на един добре изглеждащ сайт. Понятия като web 2.0, SEO, usability и color harmony не са ми чужди. Нямам задълбочени познания по PHP, но за сметка на това работя в тясно сътрудничество с опитен програмист. При работа ми като уеб дизайнер си служа със следните софтуерни приложения и езици:

  • Adobe Photoshop
  • Adobe Ilustrator
  • Adobe Dreamweaver
  • xhtml
  • css
  • javascript/ajax