Categories
уеб дизайн

Видео блог за уеб дизайн From the Couch

From the Couch е онлайн видео шоу, което се води от братята уеб дизайнери Марк и Дейвид Перел. Марк и Дейвид живеят в третия по големина град в ЮАР – Кейптаун и имат малка фирма за уеб дизайн, наречена Obox Design.

From the Couch е забавен и в същото време полезен видео блог, в който те разказват за ежедневиeто си на уеб дизайнери и за проблемите, които решават всеки ден в офиса си.  Темите им винаги са много разнообразни и интересни: от съвети и трикове за CSS, Html и WordPress, до последните тенденции в графичния и уеб дизайн.

Ето какво казват самите Марк и Дейвид за From the Couch:

Основахме нашето малко студио за уеб дизайн през 2003 година и до 2008 само се “възползвахме” от чудесното уеб общество. Следихме една дузина блогове за уеб дизайн и се учихме от най-добрите уеб дизайнери, пишещи в тях. Научихме всичко за професията уеб дизайнер от интернет и няколко години по-късно си казахме, че е време и ние да дадем нещо на това общество и да споделим опита си.

През 2008 стартирахме блог за уеб дизайн, наречен We are not Freelancers. Въпреки че блогът бързо стана популярен, само два месеца по-късно ни хрумна идеята да започнем и онлайн шоу за уеб дизайн и програмиране.

Всичко започна като на шега – само за няколко часа се справихме с уеб дизайна на блога и заснехме пилотния епизод с аматьорската камера на по-малката ни сестра, която вече също е част от екипа на Obox Design. Днес вече разполагаме с професионална видео техника и снимаме по един епизод всеки ден.

Видео блогът ни вече се радва на огромна популярност и дори наскоро бе удостоен с наградата на SA Blog Awards за Най-добър Нов Блог за 2008. Успехът ни се дължи най-вече на факта, че правим нещата спонтанно, без предварителен сценарий, стремим се не само да сме от полза на нашите зрители, но в същото време и да ги забавляваме.

Ето и един избран епизод на тема: “Готови ли сме за уеб дизайн от 1000px?”

www.from-the-couch.com/
[wp:svejo-net]

Comments are closed.