Categories
Портфолио

СЕП – България

Корпоративен дизайн на сайт за електронни разплащания

Описание:

СЕП – България е система за електронни разплащания от ново поколение. Главната цел на тази нова компания е изграждането на национална инфраструктура за извършване на електронни разплащания навсякъде и по всяко време в България както и защитен електронен обмен на съобщения. Концепцията на СЕП се базира на употребата на мобилните телефони като удобни терминали за осъществяване на електронни транзакции с високо ниво на сигурност. Проектът се реализира с финансовото участие на публичния инвестиционен фонд „Адванс екуити” АД, управляван от „Карол финанс” ЕООД.

СЕП България обявиха отворен конкурс за изготвянето на корпоративния им облик, в които и аз взех участие. Целта на конкурса бе изработването на web 2.0 корпоративен сайт, които да съобразен за резолюции, по-високи от 1024×768, и да отговаря на съвременните уеб стандарти. Уеб сайтът ще е насочен към четири основни групи потребители: клиенти, търговци, банки и мобилни оператори.

СЕП искаха визия на корпоративен сайт, които ще бъде третия оператор за разплащане в България след Борика и Банксервиз, но същевременно и да показва желанието им свобода в комуникациите. За съжаление моята концепция за корпоративен дизайн не се хареса на журито, но въпреки това запазих най-добри спомени от събитието и не съжалявам, че взех участие в конкурса.

Роля в проекта: Идеен проект

Използвани технологии: PSD

Време за изпълнение: 3 дни

Моята концепция за корпоративен дизайн на СЕП България:

корпоративен дизайн за СЕП България