Categories
личнo

За изминалите месеци и новите предизвикателства

Както може би и сами сте забелязали от доста време не съм писал в блога. Причината е, че напоследък съм доста ангажиран с проекти и не ми остава време за блогване. За сметка на това пък съм доста активен в Twitter.

БГ Сайт 2009

Тази година реших да се включа и аз в конкурса БГ Сайт 2009. Ако трябва да съм честен и аз като колегата Васко Тошков от Cloxy се записах за участие в категорията “Блог и личен сайт” предимно заради силната връзка и номинирането ми в категорията ме изненада.

Нямах възможност да посетя семинарната част, но за сметка на това пък присъствах на юбилейната десета церемония по награждаването на победителите, която тази година се проведе в хотел “Шератон”. Ето и кратко видео от началото й:

Искрени благодарности на всички 13 души, които са дали гласа си за мен в гласуването на публиката.

SEO постижения

От няколко седмици личният ми сайт ivoivanov.net се класира на първо място в Google.bg по търсене на фразата “уеб дизайн”. Към това скромно “постижение” може да прибавим и първата позиция по “уеб дизайнер”. Не е зле като се има предвид, че SEO Оптимизацията ми е само хоби.

За съжаление добрите позиции в Google.bg са по-скоро за престиж и не гарантират автоматично безброй запитвания за уеб дизайн от платежоспособни клиенти. За всички колеги, които са любопитни, споделям и статистиката от Google Analytics:

посещения по фразата "уеб дизайн"

Creative45.com – Custom WordPress Theme Design

През изминалата година на няколко пъти ме наемаха клиенти от чужбина и така узря идеята да създам собствен портфолио сайт на английски език. За тази цел създадох creative45.com, където за в бъдеще ще предлагам Custom WordPress Theme Design. Разбира се, това, че през следващата година ще опитам късмета си на чуждия пазар, не означава, че ще спра да предлагам уеб дизайн услугите си на сериозни български клиенти.

За хейт мейлите

Хейт коментарите винаги ме забавляват и дори започвам да се притеснявам, когато намаляват. Напоследък, за щастие, наблюдавам тенденция на увеличаване, което е сигурен индикатор, че се развивам в правилната посока. Не спирайте да ми пращате, отговарям на повечето 🙂

В отговор на всички подобни хейт заяждания: Никога не съм претендирал, че сайтът ми притежава някакъв уникален, свръх креативен дизайн, достоен за награда. (rofl)

Отговорът ми на другия често срещан въпрос: Не знам дали това е нивото на българския уеб дизайн, пък и не съм аз човекът, който трябва да прави такива кардинални оценки.

Какво ново в личен план

Преместихме се в ново, по-голямо жилище в близост до работното място на половинката ми – “Бизнес Парк София”. Надявам се това да е последното ни жилище под наем и в най-скоро време да имаме собствено.

Смених верния ми приятел на пътя – Golf 2, който беше на моите години, с ново VW Polo, 80кс, 1.4 Автоматик. Първоначално не възнамерявах да си взимам кола с автоматична скоростна кутия, но добрата промоционална цена и фактът, че ще я карам предимно в града, натежаха в полза на автоматика.

А да, забравих да спомена, че направих редизайн на външния си вид :0) Не съвсем по своя воля, но пък обещанията са, за да се спазват.

newcar

Comments are closed.